Przepisy kulinarne polecane przez REWIR

Gulasz z żołądków z indyka


Skladniki

  • 1 kg. żołądkow z indyka
  • 30 dkg. pieczarek
  • 3 szt. papryki
  • 2 cebule
  • koncentrat pomidorowy
  • przyprawa uniwersalna Mój MIX REWIR
  • przyprawa do drobiu REWIR
  • papryka słodka REWIR
  • chili REWIR
  • pieprz REWIR
  • ziele REWIR

Przygotowanie:

Żołądki kroimy, posypujemy przyprawą do drobiu i smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Pieczarki i cebulę, kroimy posypujemy przyprawą Mój MIX firmy REWIR i lekko dusimy. Dodajemy wcześniej podsmazone żołądki, podlewamy wodą, dodajemy resztę przypraw i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Podajemy z plackami ziemniaczanymi i surówkami. Może być również podawane z łyżką śmietany i pieczywem.