Przepisy kulinarne polecane przez REWIR
Gulasz z żołądków z indyka
Skladniki
- 1 kg. żołądkow z indyka
- 30 dkg. pieczarek
- 3 szt. papryki
- 2 cebule
- koncentrat pomidorowy
- przyprawa uniwersalna Mój MIX REWIR
- przyprawa do drobiu REWIR
- papryka słodka REWIR
- chili REWIR
- pieprz REWIR
- ziele REWIR
Przygotowanie:
Żołądki kroimy, posypujemy przyprawą do drobiu i smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Pieczarki i cebulę, kroimy posypujemy przyprawą Mój MIX firmy REWIR i lekko dusimy. Dodajemy wcześniej podsmazone żołądki, podlewamy wodą, dodajemy resztę przypraw i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Podajemy z plackami ziemniaczanymi i surówkami. Może być również podawane z łyżką śmietany i pieczywem.