Przepisy kulinarne polecane przez REWIR

Schabowe roladki


Skladniki

 

  • 1 kg. schabu
  • 10 plastrów wędzonego boczku
  • 10 plastrów sera żółtego
  • 1 papryka
  • ogórek konserwowy
  • śliwki kalifornijskie
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • śmietana

 

Przygotowanie:

Płaty mięsa rozbijamy tłuczkiem, opruszamy lekko solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa kładziemy plaster boczku, plaster sera żółttego oraz pasek papryki, ogórka lub 2 śliwki kalifornijskie firmy REWIR. Roladki zwijamy, spinamy wykałaczkami i smażymy na gorącym tłuszczu. Zrumienione ze wszystkich stron przekładamy do rondla, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Do duszenia dodajemy pozostałe śliwki. Na koniec sos zagęszczamy śmietaną.